Susanne fick sin första björn

Docksta (JJ) Susanne Königson, från Docksta fick i helgen uppleva en magisk jakt när hon fick fälla sitt livs första björn. – Det tog ett tag att smälta, säger hon

Susanne Königson och Robert Salomonsson med den fällda björnhannen på 130 kilo.
Susanne har jagat länge och är jaktledare i Överdal jaktlag i Västernorrland. Jaktlagen i området har sedan ett par år inlett ett samarbete för att lyckas med björnjakten och Robert Salomonsson har hjälpt dem med sina hundar.

I helgen var Robert Salomonsson nerbjuden igen och han och Susanne gick ihop med hundarna Urak och Pelton och spårade.

Urak och Pelton fick upp björn men det drog i väg in på en grannmark men sedan buktade det tillbaka in på Överdals område. Susanne och Robert lyckades smyga in på ståndskallet och var bara 20 meter från björnen men kunde inte se den. Efter ett tag gick den loss och for in på en annan grannmark.

– Vi ringde jaktledaren där och han lät oss gå in, något jag är oerhört tacksam för. Det är stort gjort, säger Susanne.

Susanne och Robert lyckades genskjuta gångståndet och när björnen passerade dem i en relativt öppen terräng kunde Susanne fälla den.

– Det är små marginaler mellan succé och fiasko. Hade björnen gått tjugo meter längre bort hade vi inte sett den, säger Susanne och ger en eloge till Robert för hans stora kunskap om björnjakt och hans duktiga hundar.

Robert Salomonsson säger till Jaktjournalen att det är oerhört kul att få komma tillbaka till Docksta med sina hundar för att jaga björn.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser