Susanna Löfgren blir nytt länsråd i Jämtlands län

JÄMTLAND(JJ). Sussanna Löfgren lämnar Naturvårdsverket för att bli nytt länsråd på länsstyrelsen i Jämtlands län. Löfgren är för närvarande chef för viltförvaltningsenheten på Naturvårdsverket. Hon kommer att börja sitt nya arbete den 22 augusti i år.

 – Jag är mycket glad att hon vill komma till oss på länsstyrelsen och till Jämtlands län. Hon kommer att bli ett väldigt värdefullt tillskott för oss med tanke på sin bakgrund, säger landshövding Britt Bohlin i en kommentar på länsstyrelsens hemsida. 
 
Susanna Löfgren har bland annat varit ansvarig för rovdjursfrågor på Naturvårdsverket.
Länen i norra Sverige har ofta varit i centrum för hennes arbete.
Hon och familjen har också en stuga i Härjedalen.

Källa: Länsstyrelsen i Jämtlands län

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser