Surt björnkött ersätts inte

Två björnar surnade i väntan på besiktning. Jägarna begärde ersättning men justitiekanslern menar att länsstyrelsen i Norrbotten inte gjort något fel.

Justitiekanslern ger ingen ersättning till fyra män som skjutit björnar 2005 och 2006 och som enligt dåvarande regler tvingades vänta med att flå djuren så länge att köttet blev dåligt.

Justitiekanslern menar att länsstyrelsen inte gjorde något fel i sina beslut.

Inte heller den man som avhudat en björn 2006, i strid mot reglerna, och därför inte kunnat sälja köttet får någon ersättning.

Jägaren ansåg att länsstyrelsen skulle ha informerat honom, samebyns ordförande eller jaktlaget bättre om bestämmelsen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser