Succé för Roger Bäcks musik-cd!

I förra veckan släppte jägaren och hobbymusikern Roger Bäck, Säter, sin och landets första cd med visor om jakt och rovdjurspolitik. Skivsläppet har blivit en succé och redan första veckan har över 800 skivor sålts.
Det har blivit minst sagt succé för Roger Bäck och hans musik-cd som handlar om jakt. Över 800 skivor såldes första veckan.

  – Det är helt sjukt, det här hade jag inte räknat med. Skivan var avsedd mer som en rolig grej. Det började vid älgjakten förra året då jag spelat in någon låt på telefonen och lät mina jaktkompisar lyssna.

– En av dem var bekant med en skivproducent i Uddevalla och sedan nappade han och vi gjorde en skiva med elva jaktvisor, berättar Roger Bäck, som kommer från Dalsland och jagar björn under höstarna i Ströms Vattudal.

Vid en björnjakt för några år sedan blev hans duktiga jämthund Bovattnets Nitro björndödad. En av låtarna handlar också om hur detta gick till, Balladen om Bovattnets Nitro.

– Det har ringt folk som varit lyriska över skivan och har gråtit när de hört vad som hände Nitro, berättar Roger.

Under första veckan har cirka 850 skivor sålts runt om i Dalsland och nu kommer även skivan att säljas via PN-Jakts hemsida och CDON.

– I går var jag inne och tittade på CDON:s hemsida och där låg skivan som nyhet intill Erik Sades och Jill Jonssons nya skivor. Helt sjukt, men jäkligt kul.

– Det har blivit mycket större än vad jag vågat hoppas på. Det har t o m ringt folk och frågat efter när nästa skiva kommer, så jag får väl sätta mig och börja skriva lite låter igen. Men nu på måndag ska jag till Radio Väst och sjunga i direktsändning berättar Roger belåtet.

Skivan som heter: Roger Bäck – Ödemarksjägar´n innehåller följande låtar:
• Ragg Å Magegôr
• Rovdjurspolitik
• Hotagenfjällen
• Mil Efter Mil
• Där själen vilar
• Jägarhjärtat
• Min hyllning till Jämtland
• Livet för en sådan som jag
• Tjärdermyr´n
• När en liten grabb jag var
• Balladen om Bovattnets Nitro

   

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser