Styckade hund i lägenhet

Lekeberg (JJ) Först sköt mannen hunden. Sedan styckade han kroppen i badrummet. Till slut slängdes det som var kvar i soporna.

Kvinnan som hade unghunden ville att sambon skulle avliva den. Hon tyckte att det var svårt att få hunden rumsren.

Mannen sköt hunden på vinden med ett luftvapen. I badrummet styckade mannen hunden och stoppade delarna i påsar som han slängde i hushållssoporna.

Kvinnan hjälper till att städa i duschen. Efter händelsen gjorde polisen en husrannsakan hos paret. De hittade då ett licenspliktigt luftvapen och en hembränningsapparat.

Eftersom mannen inte har vapenlicens är han misstänkt för brott mot vapenlagen. Innehavet av hembränningsapparaten gör honom även misstänkt för brott mot alkohollagen, skriver Nerikes Allehanda.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser