Stulna vapen återfunna

Kalix (JJ) De fyra vapen som stulits i Kalix har återfunnits. Inbrottet och stölden skedde den 2 juni då tjuvar bröt sig in i ett hus i området Näsbyn i Kalix. Tjuvarna hittade nyckeln till vapenskåpet och kunde ta med sig tre hagelgevär och ett kulvapen samt ammunition.

Polisen betecknade stölden som mycket allvarlig och utfärdade rikslarm. Redan dagen efter kunde polisen gripa två personer i 30-årsåldern.

Polisen har hittat alla vapen och övrigt stöldgods och betecknar inbrottet som uppklarat. De två personerna har släppts fria i väntan på rättegång, skriver HB Webben.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser