Stulna vapen återfunna

Kalix (JJ) De fyra vapen som stulits i Kalix har återfunnits. Inbrottet och stölden skedde den 2 juni då tjuvar bröt sig in i ett hus i området Näsbyn i Kalix. Tjuvarna hittade nyckeln till vapenskåpet och kunde ta med sig tre hagelgevär och ett kulvapen samt ammunition.

Polisen betecknade stölden som mycket allvarlig och utfärdade rikslarm. Redan dagen efter kunde polisen gripa två personer i 30-årsåldern.

Polisen har hittat alla vapen och övrigt stöldgods och betecknar inbrottet som uppklarat. De två personerna har släppts fria i väntan på rättegång, skriver HB Webben.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser