Studsare stals ur bil

Ljungby (JJ) En älgstudsare stals ur en bil på City Gross parkering i Ljungby på lördagskvällen.

Mannen lämnade jaktvapnet i bilen och under tiden som han var inne på City Gross krossade någon en ruta till bilen och stal geväret samt en ljuddämpare. Polisen fick in ärendet på lördagen och gick ut med ett zonlarm om händelsen. Man har inga spår efter älgstudsaren och har ingen misstänkt gärningsperson.

Den bestulne tog med sig gevärets slutstycke in i butiken.
– Det var bra gjort, det gör det svårare att använda vapnet, säger Fredrik Svärd inre befäl på Kronobergspolisen. Fredrik Svärd betonar att man inte får förvara vapen hur som helst, utan att de ska vara under uppsikt eller inlåsta.
– Annars kan man göra sig skyldig till brott mot vapenlagen. Men i och med att mannen i det här fallet tog ut slutstycket misstänks han troligen inte för något brott, säger Fredrik Svärd, till Smålänningen.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser