Strul med jaktkortsförsäljning via internet i Jämtland

Länsstyrelsens förhoppning är att alla tekniska problem och tester av systemet med bokning av jaktkort i Jämtland ska vara klart på torsdag klockan 13.00.

Efter dialog med IT-företaget Cybercom ser vi att det finns möjlighet att öppna bokningen för de kvoterade områdena Handölsdalen och Mittådalen på torsdag klockan 13.00.   

För att alla ska ha samma möjlighet i ett fungerande system, kommer alla tidigare köp, reservationer samt aktiveringar som gjordes måndag natt, att makuleras.   

Vi kommer därför att via mail kontakta samtliga som genomfört ett köp via applikationen. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser