Strömsdalsvargen obducerad

Strömsdal (JJ) Den orädda varg som sköts utanför Strömsdal efter att den attackerat och dödat en hund tillsammans med andra vargar har obducerats. Det var en ung vargtik och den blev skjuten med ett skott.

Under älgjakt fick hundföraren höra konstiga ljud och när han kom fram var hans hund omringad av vargar. Jägaren sköt tre skott i luften och när det inte hjälpte sköt jägaren en av vargarna.  
Vargarna stannade kvar och jägaren tvingades lämna området. När han kom tillbaka hittade jägaren huvudet av sin dödade jakthund och den skjutna vargen.
Åklagaren har ännu inte tagit ställning om åtal ska väckas mot mannen.  Jägaren, har under förundersökningen fått behålla sina vapen.

6 kommentarer

 • Förbluffande Idioti
  HUR kan man ens fundera på att väcka åtal?????
  Var skall denna idioti ta sin ände? Hur mycket resurser och tid skall Sverige unna sig på detta totala dårskap. Har inte myndighetspersoner någon som helst etik eller skam i kroppen?
  Tala om maktmissbruk och total skapelse av hat mellan stat och folk.

 • Tänkvärt
  Samme åklagare skulle behöva fundera kring hur HAN/HON reagerat om deras dotter blivit våldtagen? Eller nära anhörig rånad på bar gärning? Eller Huset brinna upp?
  Då hade dom haft samma känsla som när hunden brutalt blev tagen.
  Undrar om dessa fårskallar hade stått slapphänta och bara tittat på??
  Hur kan dessa få lov att skilja på vad vi skall få försvara i nödvärn?
  Bär dom lön, så ta genast bort den förmånen, dom bevisar ju att dom inte gagnar syftet med åklagarämbetet.

 • Ett skott
  Kommer att få fundera varför han inte sköt sitt femte skott . Vist var det flera vargar där. undrande västerbottning .

 • varför…
  lägger man så mkt pengar på rovdjur? varför inte satsa dessa pengar på annat som ger nån nytta? skola,vård,omsorg etc etc? viker sig staten för EU??…igen

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser