Strängare kontroller under jakten

RIKS (JJ). Länsstyrelsen och Polisen gör i höst en satsning för att öka kontrollerna av medförda giltiga handlingar under jakt, skriver Länsstyrelsen i ett pressmeddelande. Vid jakt ska alltid statligt jaktkort och vapenlicenser medhavas.

Jägare ska enligt lag alltid ha med sig giltigt jaktkort och vapenlicens vid jakt. Nu görs en satsning med ökade kontroller av Länssyrelsen och Polisen under höstens jakt.

–  Eftersom det är lagstadgat måste vi som tillsynsmyndigheter kontrollera att lagen följs, säger Roland Saitzkoff jakthandläggare på Länsstyrelsen.

Samtidigt kommer också användandet av terrängfordon att ses över.

– Det är enligt lag helt förbjudet att använda terrängfordon, som fyrhjuling, i samband med jakt. Enda gången som terrängfordon får nyttjas i terrängen är då en skjuten älg eller björn ska transporteras ut från skogen, säger Roland Saitzkoff.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser