Strandängsinsatser gav kungligt stipendium

Öland (JJ) Magnus Johansson, jägare på Öland har tilldelats Kungens jaktklubbs stipendium för sitt arbete med att bevara och värna vadarfåglarna på strandängarna i den södra delen på Öland.

Att bedriva aktiv och engagerad viltvård lönar sig. Magnus Johansson från Öland är både populär bland vadarfåglarna på ön och bland medlemmarna i Kungsjaktklubb som nyligen gav honom ett stipendium för sitt arbete.

Genom att bedriva effektiv predatorjakt längs strandängar har flera vadarfåglar som rödspov och brushane återhämtat sig från att i princip varit borta helt i området. Även sydlig kärrsnäppa, strandskata och rödbena häckar återigen på ängarna.

Magnus Johansson har utbildat jägare och skyddsjakt på predatorer sker nu i tre områden, där resultatet i form av ökande fågelpopulationer märks av, rapporterar Östran.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser