Stövarveteran knep SM-titeln

Luleå (JJ) Som enda deltagaren med två raka ettor i årets debutupplaga av Har-SM kunde Mats Linden, Nås med finskstövaren Bossmålas Frisko ta hem SM-vinsten.

SM-vinnaren Mats Linden och finskstövarhannen Bossmålas Frisko.

Det har varit spännande värre under Har-SM:s andra tävlingsdag. Efter första dagen hade Bossmålas Frisko och Nordgårdsbackens Pelle var sitt första pris.

Men det började trögt för båda hundarna. Pelle fick i och för sig upp relativt tidigt men det skulle efterhand visa sig vara rävdrev. Frisko tog inte upp förrän närmare halv tolv. Då hade flera andra hundar redan fått tag på hare och eftersom både Högälgens Ruska och Cesar fick tredjepris för sin första provdag var utgången oviss.

När SM-tävlingen blåstes av klockan var dock saken relativt klar. Frisko hade nämligen hållit fast vid sin stora vita hare och drivit hem ett första pris även dag två.

Ägaren Mats Linden är en mycket erfaren stövarjägare och hunden har varit i riktigt bra form hela säsongen hittills. Frisko vann både KM och DM på vägen mot SM-vinsten. Mats är också i SM-sammanhang gammal i gemet. För 30 år sedan vann han Stövar-SM.

– Det känns väldigt bra just nu. Jag och Frisko har verkligen jobbat som ett team, men det är till sist Friskos förtjänst. Detta blir hans åttonde elitetta, säger Mats,

Jaktjournalen gratulerar hund och husse till titeln.

Utförligt reportage om tävlingen dyker upp i tidningen framöver.

Hela resultatlistan finns på Har-SM sidan>>

 

AKTUELLT

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Ny fästingart funnen i Sverige

Kungsbacka (JJ) Varmare klimat för med sig nya arter norrut. Den brokiga hundfästingen har hittats både i Danmark och Sverige. Arten återfinns vanligen längre söderut i Europa.

Annonser