Stövarna är loss!

Sollefteå (JJ) De tio startande stövarna har nu släppts i skogarna runt Sollefteå. Första provdagen är igång.

En taggade Göingebygdens Fixa innan släpp. Foto: Ted Karlsson
Det ser ut att bli en fin första provdag för de tio deltagande stövarna på årets SM. Temperaturen ligger på ett par plusgrader och det är halvklart med svag vind. 

Årets startfält är lite speciellt. Åivets kennel som föder upp finska stövare finns representerad med hela tre startande hundar. Det är ytterst ovanligt och kommer bli spännande att följa utvecklingen.

I startfältet finns också veteranen, den sjuåriga finskstövartiken, Smedmarkens Drilla som gör sitt tredje SM i år.

Gå in på vår SM-sida och följ vår liverapportering från de tio provrutorna.

http://www.jaktjournalen.se/sm/stovarsm14/

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser