Stövarlandskamp flyttas

Stövarlandskampen mellan Sverige, Norge och Finland, samt det Nordiska mästerskapet för stövare är flyttat från Åsele till Lövånger i Västerbotten.

Det stora snödjupet i Åsele har fått arrangörerna att leta nya provmarker. Nu är det beslutat att tävlingarna flyttas till Lövånger, med Sven Olof Pettersson, Ånäset som tävlingsledare.Provmarkerna i Lövånger är väl beprövade, bland annat arrangerades SM för stövare i området 1999.Tävlingarna avgörs den 23 och 25 november. Varje land deltar med tre stövare och de tre svenska stövarna som ska representera Sverige, tas ut efter Stövar-SM som går 9-11 november och som arrangeras av Hallands Stövarklubb.SM för stövare kan följas i direktsändning via Jaktjournalens hemsida: www.jaktjournalen.se

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser