Stövarlandskamp flyttas

Stövarlandskampen mellan Sverige, Norge och Finland, samt det Nordiska mästerskapet för stövare är flyttat från Åsele till Lövånger i Västerbotten.

Det stora snödjupet i Åsele har fått arrangörerna att leta nya provmarker. Nu är det beslutat att tävlingarna flyttas till Lövånger, med Sven Olof Pettersson, Ånäset som tävlingsledare.Provmarkerna i Lövånger är väl beprövade, bland annat arrangerades SM för stövare i området 1999.Tävlingarna avgörs den 23 och 25 november. Varje land deltar med tre stövare och de tre svenska stövarna som ska representera Sverige, tas ut efter Stövar-SM som går 9-11 november och som arrangeras av Hallands Stövarklubb.SM för stövare kan följas i direktsändning via Jaktjournalens hemsida: www.jaktjournalen.se

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser