Stövarlandskamp flyttas

Det ymniga snöfallet i norrland har gjort att den planerade stövarlandskampen och Nordiska mästerskapen för stövare kanske måste flyttas från Åsele.

Den planerade Stövarlandskampen/Nordiska Mästerskapen i Åsele 23-25 november riskerar att snöa bort. I Åseletrakten har det på vissa ställen snöat cirka en halvmeter och i dagsläget går det inte att genomföra tävlingen. Utifrån dessa förutsättningar så har man inom tävlingsledningen börjat se sig om efter alternativa platser i Västerbotten där man kan genomföra arrangemanget om inte väderläget ändras. Nytt beslut om den kan genomföras i Åsele eller flyttas kommer att tas den 11 eller 12 november.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser