Stövarlandskamp flyttas

Det ymniga snöfallet i norrland har gjort att den planerade stövarlandskampen och Nordiska mästerskapen för stövare kanske måste flyttas från Åsele.

Den planerade Stövarlandskampen/Nordiska Mästerskapen i Åsele 23-25 november riskerar att snöa bort. I Åseletrakten har det på vissa ställen snöat cirka en halvmeter och i dagsläget går det inte att genomföra tävlingen. Utifrån dessa förutsättningar så har man inom tävlingsledningen börjat se sig om efter alternativa platser i Västerbotten där man kan genomföra arrangemanget om inte väderläget ändras. Nytt beslut om den kan genomföras i Åsele eller flyttas kommer att tas den 11 eller 12 november.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser