Stövarjakten Dag arrangeras i morgon

Kungsbacka (JJ) I morgon den 7 december är det Stövarjaktens Dag. Samtliga lokalklubbar i hela Sverige bjuder in alla jägare som vill vara med och jaga hare och räv med stövare.

I morgon kan alla jaktsugna få chansen att jaga med en stövare. Oavsett var i Sverige man bor, kontakta bara den lokala stövarklubben. Foto: Holger Nilsson

Varje år bjuder Svenska Stövarklubben och dess lokaklubbar in landets jägare till en jaktdag och manifestation för stövar jakten.

– Vi vill visa upp vilken fin jaktform stövarjakt efter hare är räv är. Ni som är intresserade av att dela behöver bara kontakta den lokala stövarklubben, berättar Gunnar Pettersson, PR-ansvarig vid Svenska Stövarklubben.

– Under dagen kommer ni ha möjlighet att fika, grilla samt ha en trevlig jaktdag. Den som ansvarar
på respektive plats kommer att förklara de olika begreppen inom stövarjakt och svara på era frågor om jaktformen och de olika stövarraserna, förklarar Pettersson.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser