Stövarjakten Dag arrangeras i morgon

Kungsbacka (JJ) I morgon den 7 december är det Stövarjaktens Dag. Samtliga lokalklubbar i hela Sverige bjuder in alla jägare som vill vara med och jaga hare och räv med stövare.

I morgon kan alla jaktsugna få chansen att jaga med en stövare. Oavsett var i Sverige man bor, kontakta bara den lokala stövarklubben. Foto: Holger Nilsson

Varje år bjuder Svenska Stövarklubben och dess lokaklubbar in landets jägare till en jaktdag och manifestation för stövar jakten.

– Vi vill visa upp vilken fin jaktform stövarjakt efter hare är räv är. Ni som är intresserade av att dela behöver bara kontakta den lokala stövarklubben, berättar Gunnar Pettersson, PR-ansvarig vid Svenska Stövarklubben.

– Under dagen kommer ni ha möjlighet att fika, grilla samt ha en trevlig jaktdag. Den som ansvarar
på respektive plats kommer att förklara de olika begreppen inom stövarjakt och svara på era frågor om jaktformen och de olika stövarraserna, förklarar Pettersson.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser