Stövare vargdödad

Kniva (JJ) Schillerstövaren Aron, 13 år, blev veckans tredje offer för vargarna i Dalarna.

Sören Andersson, Kniva, jagade hare med sin schillerstövare Aron i trakterna av Ryggenområdet när vargarna slog till.
Sören berättar att han hörde ett par väckskall från Aron och sedan var det tyst i skogen. Sören pejlade sin hund och upptäckte snart vargspår. Vid elvatiden på dagen hittade han sin hund som var död och uppäten till hälften.
Aron var den tredje vargdödade hunden som Anders Andersols, besiktningsman på Jägareförbundet Gävle-Dala, besiktigat under en vecka.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser