Stövare vargdödad

Kniva (JJ) Schillerstövaren Aron, 13 år, blev veckans tredje offer för vargarna i Dalarna.

Sören Andersson, Kniva, jagade hare med sin schillerstövare Aron i trakterna av Ryggenområdet när vargarna slog till.
Sören berättar att han hörde ett par väckskall från Aron och sedan var det tyst i skogen. Sören pejlade sin hund och upptäckte snart vargspår. Vid elvatiden på dagen hittade han sin hund som var död och uppäten till hälften.
Aron var den tredje vargdödade hunden som Anders Andersols, besiktningsman på Jägareförbundet Gävle-Dala, besiktigat under en vecka.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser