Stövare vargdödad

Torsby (JJ) Stövartiken Jazza, 5 år, dödades av vargar under ett jaktprov i utanför Torsby i norra Värmland. På samma mark avgjordes dagen innan SM för älghundar.

Jazzas ägarinna Britt-Marie Wettergren var bara ett par hundra meter från hunden när vargarna gick till attack.
Efter en stund hörde man två vargar yla och en tredje som svarade på avstånd. När provgruppen kom fram hittade man tiken som slitits i stycken av vargarna.
Jaktprovet hölls på marken efter att länsstyrelsens vargpejlare intygat att det inte skulle finnas varg i området.
Enligt planerna skulle SM för stövare avgöras på samma marker i mitten av november. Det troliga är att dessa tävlingar flyttas.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser