Stövare slets i stycken

En hamiltonstövare revs i bitar av varg tidigt i morse. Hundägaren Sune Jonsson, Älvdalen, bröt ihop och stämmningen bland jägarna i området är mycket irriterad mot regeringens rovdjurspolitik.

– Det är för djäkligt att vi inte ska få försvara våra hundar utan att bli satta i fängelse, förklarar Anders Lindberg, en av många upprörda jägare.
Sune Jonsson var tillsammans med en jaktkompis och jagade hare i ett område som kallas Rymnäs, cirka två mil utanför Älvdalen.
Plötsligt tystnade drevet och Sune hittade själv sin stövare död. Han tog mycket illa vid sig och lämnade hunden för att låta jaktkamraten ta hand om den. En stund senare när jaktkamraten kom fram till hunden hade vargarna på nytt varit framme och nu slitit hunden i stycken.
– Förmodligen får myndigheterna snart anledning att sätta en hundägare i fängelse, vi kan inte acceptera att vargen får härja fritt och att vi inte får försvara våra jakthundar, säger Anders Lindberg, med en suck.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser