Stövare slets i stycken

En hamiltonstövare revs i bitar av varg tidigt i morse. Hundägaren Sune Jonsson, Älvdalen, bröt ihop och stämmningen bland jägarna i området är mycket irriterad mot regeringens rovdjurspolitik.

– Det är för djäkligt att vi inte ska få försvara våra hundar utan att bli satta i fängelse, förklarar Anders Lindberg, en av många upprörda jägare.
Sune Jonsson var tillsammans med en jaktkompis och jagade hare i ett område som kallas Rymnäs, cirka två mil utanför Älvdalen.
Plötsligt tystnade drevet och Sune hittade själv sin stövare död. Han tog mycket illa vid sig och lämnade hunden för att låta jaktkamraten ta hand om den. En stund senare när jaktkamraten kom fram till hunden hade vargarna på nytt varit framme och nu slitit hunden i stycken.
– Förmodligen får myndigheterna snart anledning att sätta en hundägare i fängelse, vi kan inte acceptera att vargen får härja fritt och att vi inte får försvara våra jakthundar, säger Anders Lindberg, med en suck.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser