Stövare angripen av varg – Överlevde attacken

Nordmaling (JJ) En stövare angreps under jakt av en varg utanför Nordmaling. Ägaren lyckades skrämma vargen som då avbröt attacken.

Hade hunden varit längre bort från ägaren hade den sannolikt inte överlevt vargattacken. Foto: Camilla Rönnberg

Vargattacken inträffade i går, I Högåker, Nordmaling. Stövartiken Nasta jagade när en varg plötsligt gick till angrepp.

Ägaren, Camilla Rönnberg såg händelsen från ett avstånd på cirka hundra meter och sprang då mot hund och varg och skrek. Vargen avbröt då attacken och sprang i väg.

Stövartiken hade blivit riven och biten i bakkroppen och kördes till veterinär.

Camilla Rönnberg varnar andra jägare för vargnärvaro i området kring Nordmaling. Hon skriver också i ett inlägg på Facebook att Nasta nu ”har dränering och stygn över hela kroppen. Kräver total tillsyn och omfattande omvårdnad bra länge framöver. Såren var oerhört djupa och måste spolas flera gånger om dagen för att försöka undvika svåra infektioner. Samt medicinering med både det ena och det andra.”

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Marlin modell 60 SN – en välskjutande småviltstudsare

Efter snart 60 år och med mer än elva miljoner sålda vapen är Marlin modell 60 en av världens mest populära .22 lr studsare. Marlin modell 60 är en amerikansk klassiker ur alla aspekter. Vi har provat kompositstockversionen, modell 60SN.

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser