Stövare angripen av varg – Överlevde attacken

Nordmaling (JJ) En stövare angreps under jakt av en varg utanför Nordmaling. Ägaren lyckades skrämma vargen som då avbröt attacken.

Hade hunden varit längre bort från ägaren hade den sannolikt inte överlevt vargattacken. Foto: Camilla Rönnberg

Vargattacken inträffade i går, I Högåker, Nordmaling. Stövartiken Nasta jagade när en varg plötsligt gick till angrepp.

Ägaren, Camilla Rönnberg såg händelsen från ett avstånd på cirka hundra meter och sprang då mot hund och varg och skrek. Vargen avbröt då attacken och sprang i väg.

Stövartiken hade blivit riven och biten i bakkroppen och kördes till veterinär.

Camilla Rönnberg varnar andra jägare för vargnärvaro i området kring Nordmaling. Hon skriver också i ett inlägg på Facebook att Nasta nu ”har dränering och stygn över hela kroppen. Kräver total tillsyn och omfattande omvårdnad bra länge framöver. Såren var oerhört djupa och måste spolas flera gånger om dagen för att försöka undvika svåra infektioner. Samt medicinering med både det ena och det andra.”

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Annonser