Stövare angripen av varg – Överlevde attacken

Nordmaling (JJ) En stövare angreps under jakt av en varg utanför Nordmaling. Ägaren lyckades skrämma vargen som då avbröt attacken.

Hade hunden varit längre bort från ägaren hade den sannolikt inte överlevt vargattacken. Foto: Camilla Rönnberg

Vargattacken inträffade i går, I Högåker, Nordmaling. Stövartiken Nasta jagade när en varg plötsligt gick till angrepp.

Ägaren, Camilla Rönnberg såg händelsen från ett avstånd på cirka hundra meter och sprang då mot hund och varg och skrek. Vargen avbröt då attacken och sprang i väg.

Stövartiken hade blivit riven och biten i bakkroppen och kördes till veterinär.

Camilla Rönnberg varnar andra jägare för vargnärvaro i området kring Nordmaling. Hon skriver också i ett inlägg på Facebook att Nasta nu ”har dränering och stygn över hela kroppen. Kräver total tillsyn och omfattande omvårdnad bra länge framöver. Såren var oerhört djupa och måste spolas flera gånger om dagen för att försöka undvika svåra infektioner. Samt medicinering med både det ena och det andra.”

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser