Stövar-SM invigt

Sollefteå (JJ) Tidigare i kväll invigdes årets upplaga av Stövar-SM. Invigningscermonin där även provrutor och domarekipage lottades ut ägde rum på hotell Hallstaberget i Sollefteå.

Henrik Kårén tror på en kanontävling de kommande dagarna.Kommissarie och tillika ordförande för Västernorrlands stövarklubb hälsade alla deltagare, domare, funktionärer och åskådare välkomna och passade på att berätta att det är tio år sedan Västernorrland arrangerade SM senast.

– Mycket har hänt. På den tiden kunde man inte följa tävlingarna i en telefon som i dag. Jag låg på sjukhus när SM på gick och fick ringa till domarna själv för att höra hur det gick.

Efter att ha presenterat alla tävlingsdeltagare önskade han dem lycka till. Därefter lottades provrutor och domare för den första tävlingsdagen ut.

På vår SM-sida kan du se vart de olika hundarna kommer starta imorgon samt vilka som dömer dem. Tävlingen och liverapporteringen drar igång klockan 08.00.  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser