Stövar-SM invigt

Sollefteå (JJ) Tidigare i kväll invigdes årets upplaga av Stövar-SM. Invigningscermonin där även provrutor och domarekipage lottades ut ägde rum på hotell Hallstaberget i Sollefteå.

Henrik Kårén tror på en kanontävling de kommande dagarna.Kommissarie och tillika ordförande för Västernorrlands stövarklubb hälsade alla deltagare, domare, funktionärer och åskådare välkomna och passade på att berätta att det är tio år sedan Västernorrland arrangerade SM senast.

– Mycket har hänt. På den tiden kunde man inte följa tävlingarna i en telefon som i dag. Jag låg på sjukhus när SM på gick och fick ringa till domarna själv för att höra hur det gick.

Efter att ha presenterat alla tävlingsdeltagare önskade han dem lycka till. Därefter lottades provrutor och domare för den första tävlingsdagen ut.

På vår SM-sida kan du se vart de olika hundarna kommer starta imorgon samt vilka som dömer dem. Tävlingen och liverapporteringen drar igång klockan 08.00.  

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Annonser