Stövar-SM i startgroparna!

Nu börjar årets SM-hundar samlas vid tävlingsförläggningen i Oskarshamn, där Smålands Stövarklubb välkomnar hundägare och domare.

Självklart finns Jaktjournalen på plats och förbereder direktsändningen på Internet från den prestigefyllda SM-tävlingen.

Redan nu kan du se de deltagande hundarna här intill på Jaktjournalens SM-sajt. Ingen kod behövs, alla har tillträde.

Senare idag ska lottning av provområden, domare och hundar göras. Samtidigt kommer också alla SM-deltagare att fotograferas för uppdatering av SM-sajten.

SM:et avgörs under två tävlingsdagar, fredag och lördag. I morgon släpps hundarna klockan 08.00 och då börjar också JJ:s direktsändning.

Självklart kommer du också att kunna läsa allt om SM:et i nästa nummer av Jaktjournalen.

2 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser