Stövar-SM görs om

Vrigstad (JJ) Med en knapp majoritet röstas förslaget om har-SM igenom under helgens stövarfullmäktige i Vrigstad. Från och med 2015 kommer endast hardrev prissättas på stövar-SM.

Endast hardrev gäller i Stövar-SM från 2015. Foto: Per Jonson
Frågan kring har- och räv-SM har lett till heta diskussioner genom åren i Svenska Stövarklubben. Under stövarfullmäktige som pågick i helgen i Vrigstad kom frågan åter på tapeten. Detta eftersom en motion kring ett har-SM lyfts fram av en Norrbottens läns stövarklubb..

Freddy Kjellström, ordförande i Svenska Stövarklubben berättar att styrelsen avvisade motionen men att det vid omröstning visade sig att en knapp majoritet i fullmäktige ändå vill ha till stånd en förändring.

– Den beslutade förändringen medför att deltagande hundar på Stövar-SM från och med 2015 endast kommer premieras för hardreven. Däremot kan hundar kvalificera sig till tävlingen på rävmeriter i de lokala uttagningarna, säger han.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser