Stövar-SM avgörs

Säffle (JJ) Idag avgörs vem som ska vinna SM-för stövare. Favorit är västerbottenshunden Sprinterbackens Rozita, ägare Kenneth Klintefelt, Lycksele, som leder efter första dagen med ett förstapris.

Rozita var ensam om att klara ett fullt drev under lördagen och är därför favorit till SM-titeln. Följ tävlingarna under dagen på www.jaktjournalen.se

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser