Stövar SM avgörs idag

Ullared (JJ) Idag avgörs vilken hund som tar hem det åtråvärda svenska mästerskapet för stövare.

Under fredagen tog två King, ägare Jan Mörk, Kalix och Basse, ägare Johan och Magnus Frisk, Hjortberga, var sitt förstapris.Tre hundar lyckades driva till andrapris och två hundar tog var sitt tredjepris.
Idag är förhållandena helt annorlunda jämfört med fredagens kyliga och klara morgon. Regnet började sent på fredagskvällen och det har regnat ihållande hela natten.
Strax före åtta när hundarna ska släppas regnar det fortfarande och det torde innebära att hundarna ställs inför stora prövningar när det gäller att hitta en hare.
Jaktjournalen sänder direkt på nätet, minut för minutrapportering från den spännande finaldagen. På SM-sajten hittar du även resultatlistan från gårdagen.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser