Stövar-SM 2005

Alla hundar är nu uttagna till 2005 års stövar-SM. Tio hundar gör upp om titeln och du kan följa den spännande kampen direkt på www.jaktjournalen.se

Från början skulle SM avgjorts i trakterna kring Torsby. Problemen med vargen i området gjorde att tävlingen flyttades till Sysslebäck. Tyvärr blev det samma problem där vilket blev konkret då en hund vargdödades i samband med arrangörsklubbens uttagning.

Till ny plats för tävlingen valdes Säffle som bedömts som det säkraste ställe i Värmland för att undvika angrepp av vargar. Arrangemanget startar med invigning torsdag kväll den 17 november då de deltagande hundarna presenteras. Provet avgörs sedan under fredag och lördag den 18 och 19. Jaktjournalen finns på plats och sänder tävlingen direkt på internet via vår hemsida, www.jaktjournalen.se

Följande hundar är uttagna till 2005 års stövar-SM
Brudskogens Emma, Ägare: Olof Thunberg Torsby
Harlyckans Cittra, Johan Petterson Monkarbo
Sprintbackens Rosita, Kennet Klintefelt Lycksele
Kilfallets Jussi, Bert Johansson Piteå
Härvsta Frida, Lennart Andersson Hedesunda
Gubbalyckans Marco, Bo Leidström Åshammar
Hjälmsereds Mirra, Lennart Ragnarsson Börstig
Huipo Kalius Bert, Leif Malm Hyltebruk
Bäckahagens Eka, Sam Görnebrand
Gangsby Sissi, Sune Hansson

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser