Stövar-SM 2005

Alla hundar är nu uttagna till 2005 års stövar-SM. Tio hundar gör upp om titeln och du kan följa den spännande kampen direkt på www.jaktjournalen.se

Från början skulle SM avgjorts i trakterna kring Torsby. Problemen med vargen i området gjorde att tävlingen flyttades till Sysslebäck. Tyvärr blev det samma problem där vilket blev konkret då en hund vargdödades i samband med arrangörsklubbens uttagning.

Till ny plats för tävlingen valdes Säffle som bedömts som det säkraste ställe i Värmland för att undvika angrepp av vargar. Arrangemanget startar med invigning torsdag kväll den 17 november då de deltagande hundarna presenteras. Provet avgörs sedan under fredag och lördag den 18 och 19. Jaktjournalen finns på plats och sänder tävlingen direkt på internet via vår hemsida, www.jaktjournalen.se

Följande hundar är uttagna till 2005 års stövar-SM
Brudskogens Emma, Ägare: Olof Thunberg Torsby
Harlyckans Cittra, Johan Petterson Monkarbo
Sprintbackens Rosita, Kennet Klintefelt Lycksele
Kilfallets Jussi, Bert Johansson Piteå
Härvsta Frida, Lennart Andersson Hedesunda
Gubbalyckans Marco, Bo Leidström Åshammar
Hjälmsereds Mirra, Lennart Ragnarsson Börstig
Huipo Kalius Bert, Leif Malm Hyltebruk
Bäckahagens Eka, Sam Görnebrand
Gangsby Sissi, Sune Hansson

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser