Stövar SM

Ullared (JJ) Klockan åtta idag på morgonen släpps de tio hundar som deltar i årets SM för stövare.

SM-tävlingarna avgörs på marker kring Ullared. Tävlignarna arrangeras av Hallands Stövarklubb, Svenska Stövarklubben och Jaktjournalen. Hallands stövarklubb arrangerade för tio år sedan SM och under årets tävlingar passar klubben även på att fira sitt 60-års jubileum.
Hundarna som släpps på morgonen kommer att få jaga på marker där det är cirka två minusgrader, vindstilla och i det närmaste molnfritt.
Jaktjournalen kommer under dagen att direktsända tävlingarna på internet.
Jaktjournalens prenumeranter kan logga in sig för att följa tävlingarna. För de som inte är prenumeranter går det att beställa en kod via SMS för att följa hundarnas öden och äventyr under fredag och lördagens jaktprov. Mer information om inloggningen finns på Jaktjournalens hemsida. (www.jaktjournalen.se)

AKTUELLT

Debatt: Vildsvin på borden, inte i trafiken

Vildsvin förstör allt fler skördar. Djuren orsakar också svåra trafikolyckor. Därför måste vi underlätta vildsvinsjakt, genom att göra det enklare både att kameraövervaka och att sälja vildsvinskött. Så skriver Lina Nordquist och Niklas Frykman, båda Liberalerna (L), i den här debattartikeln.

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Annonser