Stövar SM

Ullared (JJ) Klockan åtta idag på morgonen släpps de tio hundar som deltar i årets SM för stövare.

SM-tävlingarna avgörs på marker kring Ullared. Tävlignarna arrangeras av Hallands Stövarklubb, Svenska Stövarklubben och Jaktjournalen. Hallands stövarklubb arrangerade för tio år sedan SM och under årets tävlingar passar klubben även på att fira sitt 60-års jubileum.
Hundarna som släpps på morgonen kommer att få jaga på marker där det är cirka två minusgrader, vindstilla och i det närmaste molnfritt.
Jaktjournalen kommer under dagen att direktsända tävlingarna på internet.
Jaktjournalens prenumeranter kan logga in sig för att följa tävlingarna. För de som inte är prenumeranter går det att beställa en kod via SMS för att följa hundarnas öden och äventyr under fredag och lördagens jaktprov. Mer information om inloggningen finns på Jaktjournalens hemsida. (www.jaktjournalen.se)

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser