Stort vargangrepp på får i Västmanland

Ramnäs (JJ) Minst 19 får har dödats av varg i angrepp utanför Ramnäs i Västmanland. De döda djuren upptäcktes nu på morgonen.

Får som betar på en ö i Kolbäcksån utanför Ramnäs i Västmanlands län har utsatts för ett rovdjursangrepp. Länsstyrelsens besiktningspersonal har enligt Jakt och Jägare konstaterat att det är vargar som ligger bakom.

Hittills har 19 får konstaterats döda. Fyra saknas fortfarande. Eftersom fåren betar på en ö finns inga stängsel.

– Vargen har kommit simmande till ön. Jag trodde att det här skulle fungera under en övergångsperiod, men det gjorde det inte, säger Anders Runnérus som äger djuren till Jakt och Jägare.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser