Stort vargangrepp på får i Värmland

Karlstad (JJ) I morse upptäckte en fårägare i Bäckelid utanför Karlstad den stora förödelsen när han kom till fårhagen. Minst 24 får hade fått sätta livet till när en eller flera vargar tagit sig in i hagen.

Vi har avlivat flera stycken det kan sannolikt bli fler, säger Urban Mossberg, besiktningsman på Länsstyrelsen i Värmland till Jakt och Jägare.

Urban Mossberg säger vidare till Jakt och Jägare att hagen hade ett fullgott fyratrådigt elstängsel som var välröjt och höll en bra spänning.

Senast i morse beviljades skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun där det under sommaren skett flera angrepp inom ett begränsat område trots att fårhagarna har haft ett fungerande elstängsel.

Sträckan från de områden som drabbats där till platsen där nattens angrepp skedde är cirka fem mil och besiktningsmannen utesluter att det rör sig om samma varg.

AKTUELLT

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Annonser