Stort vargangrepp på får i Värmland

Karlstad (JJ) I morse upptäckte en fårägare i Bäckelid utanför Karlstad den stora förödelsen när han kom till fårhagen. Minst 24 får hade fått sätta livet till när en eller flera vargar tagit sig in i hagen.

Vi har avlivat flera stycken det kan sannolikt bli fler, säger Urban Mossberg, besiktningsman på Länsstyrelsen i Värmland till Jakt och Jägare.

Urban Mossberg säger vidare till Jakt och Jägare att hagen hade ett fullgott fyratrådigt elstängsel som var välröjt och höll en bra spänning.

Senast i morse beviljades skyddsjakt på en varg i Kristinehamns kommun där det under sommaren skett flera angrepp inom ett begränsat område trots att fårhagarna har haft ett fungerande elstängsel.

Sträckan från de områden som drabbats där till platsen där nattens angrepp skedde är cirka fem mil och besiktningsmannen utesluter att det rör sig om samma varg.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser