Stort vargangrepp i Värmland

Gräsmark (JJ) En fårbesättning i Gräsmark, Värmland utsattes under helgen av ett omfattande vargangrepp.

Vargattacken inträffade på söndagseftermiddagen och minst tolv får dog. Tio av dem dödades direkt av vargen och två fick avlivas på grund av skadorna.

Enligt uppgift från Länsstyrelsen hade betesmarken ett bra stängsel med fem eltrådar. Inga luckor kunde upptäckas, däremot var spänning i eltrådarna låg.

 

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser