Stort intresse för unghundsprov

Kungsbacka (JJ) Vid årskiftet genomförde Svenska Dreverklubben unghundsprovet för andra gången någonsin. 69 hundar deltog, dubbelt så många som på premiären 2015.

Bästa harhund blev Långsjöns Chili här med ägarna Siv och Ann Bengtsson, Heberg. Foto: Johanna Larsson

För att starta på dreverklubbens unghundsprov ska hunden vara mellan ett och två år. Alla deltagande hundar startar i sina respektive lokalklubbar runt om i landet men tävlingen kan följas på webben via Trackers direktsändning.

Syftet med provet är att öka antalet jaktprovsstarter inom rasen. På årets prov gick omkring 90 procent av de deltagande hundarna till pris.

• Bästa rå/hjorthund: Hedvattnets Asterix med sin ägare Kenneth Edman från Ed.
• Bästa harhund: Långsjöns Chili med sin ägare Ann och Siv Bengtsson från Heberg.
• Bästa rävhund och bästa allroundhund: Friljusets Dina med sin ägare Axel Hjelm från Markaryd

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser