Stort intresse för unghundsprov

Kungsbacka (JJ) Vid årskiftet genomförde Svenska Dreverklubben unghundsprovet för andra gången någonsin. 69 hundar deltog, dubbelt så många som på premiären 2015.

Bästa harhund blev Långsjöns Chili här med ägarna Siv och Ann Bengtsson, Heberg. Foto: Johanna Larsson

För att starta på dreverklubbens unghundsprov ska hunden vara mellan ett och två år. Alla deltagande hundar startar i sina respektive lokalklubbar runt om i landet men tävlingen kan följas på webben via Trackers direktsändning.

Syftet med provet är att öka antalet jaktprovsstarter inom rasen. På årets prov gick omkring 90 procent av de deltagande hundarna till pris.

• Bästa rå/hjorthund: Hedvattnets Asterix med sin ägare Kenneth Edman från Ed.
• Bästa harhund: Långsjöns Chili med sin ägare Ann och Siv Bengtsson från Heberg.
• Bästa rävhund och bästa allroundhund: Friljusets Dina med sin ägare Axel Hjelm från Markaryd

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser