Stort intresse för unghundsprov

Kungsbacka (JJ) Vid årskiftet genomförde Svenska Dreverklubben unghundsprovet för andra gången någonsin. 69 hundar deltog, dubbelt så många som på premiären 2015.

Bästa harhund blev Långsjöns Chili här med ägarna Siv och Ann Bengtsson, Heberg. Foto: Johanna Larsson

För att starta på dreverklubbens unghundsprov ska hunden vara mellan ett och två år. Alla deltagande hundar startar i sina respektive lokalklubbar runt om i landet men tävlingen kan följas på webben via Trackers direktsändning.

Syftet med provet är att öka antalet jaktprovsstarter inom rasen. På årets prov gick omkring 90 procent av de deltagande hundarna till pris.

• Bästa rå/hjorthund: Hedvattnets Asterix med sin ägare Kenneth Edman från Ed.
• Bästa harhund: Långsjöns Chili med sin ägare Ann och Siv Bengtsson från Heberg.
• Bästa rävhund och bästa allroundhund: Friljusets Dina med sin ägare Axel Hjelm från Markaryd

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser