Stort intresse för jämthundklubbens ungdomsmästerskap!

Svenska Jämthundklubben ser ett växande intresse för sitt ungdomsmästerskap som arrangeras den 28 september i Västernorrland. Dagen efter arrangeras också den öppna KM:et.

I år arrangerar Svenska Jämthundklubben sina båda KM tillsammans med Västernorrlands Älghundklubb på marker runt Torpshammar i Medelpad, med förläggning i Hussborgs herrgård.

– Det som är unikt med detta är att klubben har ett ungdomsmästerskap,  och det som är viktigt med detta är ju att klubbens ungdomarna måste få uppmärksamhet och visa upp sina hundar, menar Peter Antonsson, ordförande i Svenska Jämthundklubben.

Vad som är extra intressant inför årets ungdomsmästerskap är att de två senaste årens vinnare, Carl-Otto Kindblad, Norrala, med jämthundshanen Knaperbackens Frippe, nu är direktkvalificerad och kan faktiskt ta sitt tredje raka mästerskap!

I Jaktjournalen nr 11/12 kommer Ni också att kunna läsa ett jaktreportage med Carl-Otto och Frippe.

Ungdomsmästerskapet arrangeras den 28/9 och det öppna KM:et den 29/9. Båda tävlingarna kan man följa med Jämthundsklubbens hemsida i direktsändning.

   

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser