Stort intresse för att vildsvinsfällor på Elmia

Jönköping (JJ) På Elmia Lantbruk Maskin & Fält visade Lotin AB fällor för grävling, räv och vidsvin. Deras monter var fylld av lantbrukare från morgon till kväll av lantbrukare som såg möjligheten att bli kvitt plågan utan att sitta på pass om nätterna med gevär och mörkersikte.

– En av våra kunder har fångat över 60 svin i en fälla under två år. I genomsnitt fångas 3-8 djur varje gång, säger Lars-Olof Lundgren som tillverkar fällorna.

– Djuren går in självmant för att äta och sedan slår dörrarna igen. Djur som inte hör dit kan släppas fria och de som man vill fånga kan avlivas. Risken för skadeskjutning är minimal och man slipper tidsödande eftersök, säger han.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser