Stort intresse för att jaga varg i Idaho

Under drygt ett dygn såldes över 5 000 jaktlicenser på varg i Idaho.

Jägarna har länge väntat på möjligheten att jaga varg och nu planeras jaktstart till den 1 september.

– Det är hög tid att börja jaga. Miljöorganisationerna har låst den här frågan alldeles för länge. Vargförvaltningen borde ha startat redan när vi hade tio vargföryngringar. Nu vet ingen hur många vargar det finns i Idaho, sade jägaren Billy Ward till Idago Mountain Express.

Enligt planerna ska 220 vargar skjutas i 12 olika områden. Men först i nästa vecka kommer det att ges klartecken för vargjakten.

Miljöorganisationerna har lämnat in en protest mot jakten och att USA:s regeringen till stora delar tagit bort vargen från listan över utrotningshotade djur.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser