Stort deltagande på dreverutställning

Järvsö (JJ) Gävleborgs läns dreverklubbs utställning i Järvsö lockade rekordmånga utställare i helgen.

BIR och BIM på helgens dreverutställning i Järvsö. Foto: Lars Davidsson, SDK

– Det var väldigt många deltagare och extra kul var det att det var så många unga hundar med, säger Lars Davidsson från Svenska Dreverklubben.

Totalt startade 74 drevrar. Av dem bestod 40 hundar av deltare i valp, junior och unghundsklass.

– När det var som sämst hade vi 15-20 startande hundar men på senare tid har deltagarantalet legat på 30-50.

Fallaskogens Elsa blev BIR. Hon ägs av Stefan Persson, Norrtälje men visades upp av Josefin Persson. BIM blev Mönstergårdens Kicken som visades av ägare Esbjörn Thorén, Bollnäs.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser