Största producenten av jaktkläder får ny ägare

BORÅS(JJ). Sveriges största producent av jaktkläder, Bröderna Nyman i Länghem utanför Borås, får nya ägare. – Med de nya ägarna säkras företagets fortsatta drift som producent och leverantör, säger Christer Nyman, tidigare delägare till företaget.

Sedan år 2005 har företaget redovisat en tillväxt på 23 procent per år. Med nya ägare får Bröderna Nyman nu både en föryngring och en gedigen erfarenhet, något som man räknar med ska bädda för fortsatt framgång i branschen.

– Vi har konsekvent satsat på att utveckla företaget till en stabil och kompetent leverantör, men också på produktutvecklign och nyheter som svarat upp mot marknadens efterfrågan, förklarar Christer Nyman.

Den nya ägarkretsen består av Gustav Örn, Jan-Gunnar Johansson och Leo Sieradzki. Alla de nya ägarna har lokal förankring i Sjuhäradsbygden.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser