Storsatsning på ny jaktbutik i Stockholm!

I oktober får Stockholms jägare ett nytt utflyktsmål. Här öppnar Sveriges största jakt- och sportfiskebutik. På 1 200 kvadratmeter samlar man allt för jägaren och sportfiskaren. Bakom disken återfinns några av Sveriges bästa jakt- och fiskeexperter.

Den 8:e oktober slår Sveriges största jakt- och sportfiskebutik upp portarna i Vårby i Stockholm. Bakom satsningen står bland annat den svenska sportfiskeprofilen Berra Mårdh och erfarna entreprenörer som brinner för jakt.

– Vapenavdelningen, jaktkonfektion, marinelektronik och fiskeutrustning – på varje avdelning har vi några av Sveriges mest kunniga experter som ska hjälpa kunderna till bästa köp, berättar Andreas “Coci” Philipson, ansvarig för butikens jaktavdelning.

Imponerande bredd i sortimentet

Butiken Huntyard & Berras kommer också att ha en unik bredd. Eftersom lokalerna är stora har man möjlighet att vara heltäckande. Här finns Sveriges största utbud av allt jägaren behöver: vapen, kläder, ammunition och tillbehör, men också utrustning och foder för hund och vilt liksom allt annat som hör jakten till.

Utbudet är lika brett för sportfiskaren. Här finns rullar, spön, linor och beten, men också marinelektronik som ekolod och navigationsutrustning, båtar och motorer.

Inga ”stockholmspriser”

– Det finns en känd sanning bland alla Stockholms jägare att man betalar “stockholmspriser”. I jaktlag ute i landet jämför man förundrat vad saker kostar, säger Andreas “Coci” Philipson. Vi kommer att använda vårt läge för att konkurrera. Nu finns en möjlighet att handla både jakt- och sportfiskeutrustning till rätt pris, även i Stockholm.

Samtidigt slår Huntyard & Berras upp sin webbshop, www.huntyardberras.com

AKTUELLT

Sörmländska mufflonflockar utslagna av vargar

Sörmland (JJ) Flocken av vargar och varghybrider slog ut en hel lokal population av mufflonfår norr om Katrineholm i Sörmland. – Samma sak hände i Sjundareviret, säger Anders Nilsson, jaktvårdskonsulent vid Svenska Jägareförbundet.

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Annonser