Stormöte om jaktfrågor

Orsa (JJ) Orsajägarna planerar ett stormöte för att rädda den kraftigt minskande älgstammen i Orsa.

Förberedande träffar har visat på stor enighet och håller den i sig vid torsdagens möte, kan det innebära att vi för första gången får gemensamma älgjaktsregler för hela kommunen.Jägarna uppmanas även att säga ja till Orsa fiskevårdsområdesförening som vill vara med på rovviltkort med avsikt att lära ungdomar fånga mink. Slättbergs vvo har vi redan sagt ja till föreningens förfrågan och rekommenderar alla viltvårdsområden att ställa upp.

AKTUELLT

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser