Stormöte i Orsa om rovdjurspolitikens konsekvenser

ORSA(JJ). Folkaktionen Ny Rovdjurspolitik i Dalarna kommer att arrangera ett stormöte i Orsa där man ska diskutera rovdjurspolitikens konsekvenser för hembygden.

Stormötet hålls vid Skeer i Orsa. Man kallar alla som vill bevara en levande landsbygd med betande djur i öppna landskap.

Inbjudan riktas särskilt till beslutsfattande politker, den regionala rovdjursförvaltningen och andra intresseorganisationer som påverkas av den förda politiken.

Information kommer bland annat att lämnas av politiker och regionala myndigheter som är ansvariga för verkställandet av dagens rovdjurspolitik.

Mötet hålls den 29 maj klockan 15.00.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser