Stormöte i Orsa om eventuell eftersöksbojkott

ORSA(JJ). Den 22 mars anordnas det ett stormöte i Skeer i Orsa och den centrala frågan är en eventuell eftersöksbojkott. Det är Folkaktionen ny rovdjurspolitik, dalaavdelningen, som står bakom mötet.

Organisationen menar att ansvaret för eftersök främst ligger på myndigheterna och att jägarna inte är beredda att riskera hundarna vid eftersök.

Vidare menar man att det inte är rättvist att en mindre del av landet ska ha alla vargar och förtroendet är kört i botten för bland annat Naturvårdsverket.
Nu menar man bland annat att det behövs omfattande förändringar i rovdjurspolitiken och även i hur myndigheterna agerar när det gäller förvaltningen.

Till mötet har det skickats ut inbjudan till alla Svenska Jägareförbundets jaktvårdskretsar i länet, sju jakthundsklubbar och Jägarnas Riksförbund Dalarna.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser