Stormöte i Orsa om eventuell eftersöksbojkott

ORSA(JJ). Den 22 mars anordnas det ett stormöte i Skeer i Orsa och den centrala frågan är en eventuell eftersöksbojkott. Det är Folkaktionen ny rovdjurspolitik, dalaavdelningen, som står bakom mötet.

Organisationen menar att ansvaret för eftersök främst ligger på myndigheterna och att jägarna inte är beredda att riskera hundarna vid eftersök.

Vidare menar man att det inte är rättvist att en mindre del av landet ska ha alla vargar och förtroendet är kört i botten för bland annat Naturvårdsverket.
Nu menar man bland annat att det behövs omfattande förändringar i rovdjurspolitiken och även i hur myndigheterna agerar när det gäller förvaltningen.

Till mötet har det skickats ut inbjudan till alla Svenska Jägareförbundets jaktvårdskretsar i länet, sju jakthundsklubbar och Jägarnas Riksförbund Dalarna.
Det här rapporterar Dalarnas Tidningar.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser