Stormen stoppar älgjakten?

Ljungby (JJ) I vissa delar av det stormdrabbade Kronobergs län funderar jaktlag på att ställa in älgjakten.

Skäl till att ställa in älgjakten är att skogen på flera håll är omöjlig att jaga i med både hund och drev. Men många jägare anser också att älgstammen behöver växa till sig i ålder eftersom antalet tjurar som skjutits de senaste åren varit högt.
Enligt Rune Håkansson, ordförande i Ljungby östra jaktvårdskrets är det många jaktlag som kan komma att helt skippa älgjakten. Andra ska bara skjuta kalvar i år.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser