Stora problem med kaniner på Gotland

Gotland (JJ) Vildkaninerna har blivit en plåga för bönderna i Sundre på södra Gotland. Nu intensifieras skyddsjakten för att skydda grödorna på fälten.

Kaninerna har förökat sig rejält och ställer till det för lantbrukarna på södra Gotland.

Det är Länsstyrelsen på Gotland som beviljat jakten sedan de blivit informerade om skadorna av ett lokalt jaktlag i Sundre. Jaktlaget har ansökt om att få jaga kaninerna kvällstid med rörlig belysning och från bil.

En av medlemmarna i Jaktlaget säger till P4 Gotland att vildkaninerna förekommer i tusental och äter upp grödorna så att det inte kommer bli tillräckligt med vinterfoder för tamboskapen.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser