Stora björnhannar skjutna av samma gäng i Gällivare

Gällivare (JJ) Det blev en riktig dunderpremiär för björnjägarna i Torrivaara. På drygt två timmar sköt de två stora björnhanar.

– Det har varit helt otroligt spännande. Tidigt i morse gjorde vi en synobs på en björn och Andreas Olofsson släppte sina plotthundar Cob och Teid, berättar Andreas Backman, Gällivare.

Först trodde man att den ena hunden snurrat bort sig sedan han lämnat spåret som björnen lämnat efter sig. De lyckades få tillbaka hunden men ganska snart delade hundarna på sig igen.

När klockan hunnit bli 05.30 dök plötsligt en björn upp hos hundföraren Andreas Olofsson; Liikavaara, som inte gjorde något misstag och fällde björnen, strax efter dök plotthunden upp. Och nu förstod man att det varit två björnar på samma plats, hundarna visste hela tiden vad som fanns i skogen.

Björnen var en hane på 110 kg.

Jakten fortsatte och vid 07.00-tiden lyckades Johan Örtstam, Purnu, smyga in på ståndskall för den andra plotten och fälla en stor hane på 185 kg.

– Johans björn var riktigt fin, den var märkt inom det så kallade björnprojektet, berättar Backman.

– Vi har haft en kanonfin dag och nu fortsätter vi och jagar.

Har du också bilder från björnjakten, skicka MMS till Jaktjournalen, 070-395 00 94.Du kan också följa oss på Facebook och Instagram. Passa också på att prenumerera, se länk här intill, Jaktjournalen görs av jägare för jägare!

Johan Örtstam, Purnu, fällde den största björnen, en märkt hane på 185 kg.

Hundföraren Andreas Olofsson, Liikavaara, fällde den första, en hane på 110 kg. På bilden finns även Felix Nyberg.
AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser