Stor vapengömma upptäckt utanför Luleå

Luleå (JJ) Flera jaktvapen har hittats under en mobilmast i Antnäs utanför Luleå.

Vid lunchtid på söndagen fick polisen ett samtal från en jägare i trakten av Antnäs. Det visade sig att han gjort ett intressant fynd under sin jakttripp i skogarna kring samhället.

– Under ett skåp till en mobilmast ser han att något ligger intryckt, det visar sig vara sju gevär avsedda för jakt och ett uppsågat jaktskåp, berättar vakthavande befäl Henrik Sterner vid polisens regionledningscentral i Umeå.Godset misstänks härröra från ett inbrott i Gammelstad.

– Vi misstänker att det här kommer från ett inbrott i Gammelstad som ägde rum i september månad och godset har nog legat där ett tag, säger Henrik Sterner, till Norrbottens Kurien.

AKTUELLT

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Landfast is ger finska besökare

Umeå (JJ) Med den långvariga kylan bildas landfast is i Kvarken, mellan Finland och Sverige. Följden blir att förrymda farmarrävar traskar över till Sverige.

Annonser