Stor vapengömma upptäckt utanför Luleå

Luleå (JJ) Flera jaktvapen har hittats under en mobilmast i Antnäs utanför Luleå.

Vid lunchtid på söndagen fick polisen ett samtal från en jägare i trakten av Antnäs. Det visade sig att han gjort ett intressant fynd under sin jakttripp i skogarna kring samhället.

– Under ett skåp till en mobilmast ser han att något ligger intryckt, det visar sig vara sju gevär avsedda för jakt och ett uppsågat jaktskåp, berättar vakthavande befäl Henrik Sterner vid polisens regionledningscentral i Umeå.Godset misstänks härröra från ett inbrott i Gammelstad.

– Vi misstänker att det här kommer från ett inbrott i Gammelstad som ägde rum i september månad och godset har nog legat där ett tag, säger Henrik Sterner, till Norrbottens Kurien.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser