Stor uppslutning i unghundskamp

Svenska Hamiltonföreningen har genomfört en rikstäckande unghundskamp för hundar som är yngre än fyra år. Tävlingen gick av stapeln den 26 januari med drygt ett femtiotal startande hundar.

Man har rätt att vara lite stel efter 120 minuters drev. Unghunden Kasper efter genomfört prov. Foto: Privat
Syftet med provdagen är att avdramatisera jaktprovstarten och få fler hundägare att vilja gå jaktprov. För avelsarbetet inom rasen är jaktprovsresultatet viktigt när kommande hundar till aveln ska väljas ut.  

Av de startande hundarna klarade 20 ett förstapris och totalt blev det cirka 35-40 prisdrev. Både antalet startande och provresultatet är enligt Roland Halvarsson som sitter i Hamiltonföreningens styrelse, mycket över förväntan. Beslutet är därför redan taget att genomföra unghundskampen även nästa jaktsäsong.  

AKTUELLT

Så blir lojakten i Jämtland

Jämtland (JJ) Nu har länsstyrelsen i Jämtland beslutat hur årets licensjakt på lodjur blir. Bland annat delas länet upp i åtta olika jaktområden.

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Annonser