Stor uppslutning bland smålandsstövarna

Uddevalla (JJ) I helgen hade Smålandsstövarföreningen årsmöte. Uppslutningen var stor vilket märktes på utställningen som också arrangerades. 30 smålandsstövare deltog och flera fick fina pris.

Många tog chansen att ställa ut sina smålandsstövare i helgen.

Den gångna helgen hade Svenska Smålandsstövarföreningen årsmöte och detta år var det förlagt till Bohuslän.
Träffen började på fredag kväll med grillkväll på Hafstens Camping.
På lördag var det först utställning på Stenshults IP i Uddevalla. Av totalt 61 hundar ställdes 30 smålandsstövare ut..
Efter utställningen hölls årsmöte med efterföljande middag och prisutdelning.

 

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Kvinna attackerad av älg

Umeå (JJ) En kvinna i Umeå attackerades på lördagseftermiddagen av en älg. Polisen fick rycka ut och hämta kvinnan i skogen.

Debatt: Vem vågar skjuta en skabbangripen varg?

Jägaren Patrik Myrvold frågar sig vilken jägare som vågar befria en skabbvarg från sina plågor. Om någon forskare menar att vargen skulle ha överlevt rävskabben den hade, så kommer jag att fällas för grovt jaktbrott med allt vad det innebär, skriver Myrvold i sin debattartikel.

Annonser