Stor risk för viltolyckor i trafiken

VÄRMLAND(JJ). Viltfaran är mycket stor nu i trafiken på grund av att fjolårskalvarna stöts bort av både älgkorna och rådjursmammorna. – Kalvarna blir väldigt vilsna när de stöts bort. De springer runt och vet inte vart de ska gå när inte mamma visar vägen, säger Lena Jansson, på Jägareförbundet i Värmland, till Sveriges Radio P4 Värmland.

I Värmland har dock antalet viltolyckor med älg sjunkit något detta år jämfört med samma period förra året. I år har det hittills kommit in anmälningar om 215 viltolyckor med älg, jämfört med 275 olyckor förra året. 

Även rådjursolyckorna har blivit färre. I år har det hittills anmälts 545 rådjursolyckor, jämfört med 584 olyckor förra året. 
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Värmland.

AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser