Stor risk för viltolyckor i Dalarna

DALARNA(JJ). I Dalarna är risken för att råka ut för en viltolycka något högre än i landet som helhet. Detta visar statistik som försäkringsbolaget If tagit fram.

Förra året inträffade det 11.4 viltolyckor per 1000 bilar i Dalarna, att jämföra med 10,5 olyckor i landet som helhet. 

Kronobergs län toppar statistiken för sjätte året. Förra året inträffade det 28,2 viltolyckor per 1 000 bilar i Kronobergs län.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser