Stor lavinfara i fjällen

Det råder stor lavinfara i stora delar av den svenska fjällvärlden. I sex av de större skidorterna har lavinvarning fyra på den femgradiga skalan utfärdats. Naturligtvis gäller detta faktum även för de skidåkare som tänkt sig till fjällen för att jaga ripa.

Det innebär att lavinfaran är mycket stor och att en oförsiktig skidåkare kan sätta snömassorna i rörelse. Lavinen kan även spontant sättas igång i branta fjällsluttningar.
Det är hårda vindar med stormstyrka i kombination med nysnö som snabbt gjort snötäcket instabilt. Ovädret gör att snölagren blivit mycket instabila och lavinrisken bedöms på skala fyra i Riksgränsen, Abisko Nuolja, Åre, Bydalsfjällen, Ramundberget och Tänndalen.
Lavinvarning tre är utfärdad i Kittelfjäll och Dundret i Gällivare.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser