Stor lavinfara i fjällen

Det råder stor lavinfara i stora delar av den svenska fjällvärlden. I sex av de större skidorterna har lavinvarning fyra på den femgradiga skalan utfärdats. Naturligtvis gäller detta faktum även för de skidåkare som tänkt sig till fjällen för att jaga ripa.

Det innebär att lavinfaran är mycket stor och att en oförsiktig skidåkare kan sätta snömassorna i rörelse. Lavinen kan även spontant sättas igång i branta fjällsluttningar.
Det är hårda vindar med stormstyrka i kombination med nysnö som snabbt gjort snötäcket instabilt. Ovädret gör att snölagren blivit mycket instabila och lavinrisken bedöms på skala fyra i Riksgränsen, Abisko Nuolja, Åre, Bydalsfjällen, Ramundberget och Tänndalen.
Lavinvarning tre är utfärdad i Kittelfjäll och Dundret i Gällivare.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser