Stor efterfrågan på björnburgare i Strömsund

STRÖMSUND(JJ). Efterfrågan är stor på björnburgare i Strömsund och Nils-Arne Nilsén lär få användning för de 20 björnar, som han köpte under hösten, i sitt gatukök. – Det är mycket större efterfrågan på björnburgarna än jag hade väntat mig, säger Nils-Arne Nilsén till Östersunds-Posten.

Med 30 års erfarenhet av slakteribranschen fick han en lysande idé – varför inte dra nytta av att skogen i kommunen är full med björnar.
Idén har han burit på länge men nu när hans döttrar behövde sommarjobb beslutade han att arrendera gatuköket på campingen över sommaren.

Nilsén menar att köttet är lika bra som annat kött om man styckar det rätt och försöket med att sälja älg- och björnburgare på Strömsunds camping har varit lyckat. 
Det har visat sig att efterfrågan på björnkött är stor. Han säljer både till Norge och till Arlanda. 

Och när solen lyser har de kö vid ”korvluckan” på campingen.
– Det är roligt att kunna erbjuda turisterna björn och älg eftersom vi ändå bor i en vildmarkskommun, men jag är mycket glad att så många Strömsundsbor också kommer hit, säger han. 
Dessutom avslöjar Nilsén att han har fler idéer om hur man kan förädla viltkött. 
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser