Stor efterfrågan på björnburgare i Strömsund

STRÖMSUND(JJ). Efterfrågan är stor på björnburgare i Strömsund och Nils-Arne Nilsén lär få användning för de 20 björnar, som han köpte under hösten, i sitt gatukök. – Det är mycket större efterfrågan på björnburgarna än jag hade väntat mig, säger Nils-Arne Nilsén till Östersunds-Posten.

Med 30 års erfarenhet av slakteribranschen fick han en lysande idé – varför inte dra nytta av att skogen i kommunen är full med björnar.
Idén har han burit på länge men nu när hans döttrar behövde sommarjobb beslutade han att arrendera gatuköket på campingen över sommaren.

Nilsén menar att köttet är lika bra som annat kött om man styckar det rätt och försöket med att sälja älg- och björnburgare på Strömsunds camping har varit lyckat. 
Det har visat sig att efterfrågan på björnkött är stor. Han säljer både till Norge och till Arlanda. 

Och när solen lyser har de kö vid ”korvluckan” på campingen.
– Det är roligt att kunna erbjuda turisterna björn och älg eftersom vi ändå bor i en vildmarkskommun, men jag är mycket glad att så många Strömsundsbor också kommer hit, säger han. 
Dessutom avslöjar Nilsén att han har fler idéer om hur man kan förädla viltkött. 
Det här rapporterar Östersunds-Posten.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser